انار میوه مفیدی است؛ اما نباید در مصرف آن زیادهروی کنیم. مضرات انار (Disadvantages of pomegranate) گاهاً برای برخی که بیماریهای زمینهای دارند، خطرناک است و قطعاً مصرف زیاد این میوه سلامت آدمهای کاملاً سالم و قوی را به خطر میاندازد. انار در عین خوشمزه بودن میوهای قوی است که تغییرات سنگینی در سطح متابولیسم بدن ایجاد میکند. اگر چه عمده این تغییرات مفید است و در کل انار در بهبود و سلامت جسم و روح انسانها تأثیرگذار است؛ اما لازم است تا از ضررهای انار (Pomegranate losses) نیز اطلاع داشته باشید.

عکسی زیبا از یک انار برش خورده
انار از میوههای دوستداشتنی است. تا جاییکه نماد فرهنگی ما ایرانیها میباشد. در عین حال انار میوه خوشمزهای است و کمتر کسی را میشناسیم که در مقابل خوردن این میوه مقاومت کند. انار میوه مفیدی است؛ زیرا جمع بسیار بزرگی از محصولات انار وجود دارد. رب انار، لواشک انار، پوست انار و… همگی از جایگاه خاصی در نزد ما برخوردار هستند. در نهایت انار به تنهایی یک داروخانه کامل برای درمان بسیاری از بیماریها و مشکلات بدنی است.
مضرات انار و ضررهای انار برای سلامتی را بهتر بشناسیم
در طب سنتی مصرف انار برای درمان بسیاری از بیماریها توصیه شده است. اما با وجود تمام این نکات مثبت نباید از ما مضرات انار برای سلامتی (Harms of pomegranate for health) غافل باشیم. اگر فکر میکنید که با هر نوع مصرف انار در تکاپوی زندگی سالمتر هستید، سخت در اشتباهید. خوردن زیاد هر چیز خطرناک است و قطعاً مصرف زیاد این میوه نیز باعث میشود تا در تلاطم مضرات انار گرفتار شویم.
در این مقاله میخواهیم خیلی ساده از مضرات انار بگوییم. البته هدف ما دور کردن شما از این میوه جذاب نیست. بلکه سعی داریم تا مقدار مصرف اندازه از این میوه خوشمزه را توصیه کنیم. به هر حال حالا در این مطلب همراه ما هستید تا با هم از مضرات انار برای سلامتی گفته باشیم.
عوارض مصرف زیاد انار چیست؟
صحبت از مضرات انار در کنار فواید انار دشوار است. این میوه آنقدر مفید است که سخت بتوانیم از مضرات آن چیزی را گفته باشیم. اما مضرات انار جدی است و گاهاً شرایط زندگی نرمال افراد با بیماریهای خاص و پس زمینهای را به چالش میکشاند. میوه انار سرشار از مواد مغذی و آنتیاکسیدان است که همگی آنها برای سلامت بدن خصوصاً دفع رادیکالهای آزاد و برطرف شدن سموم بدن مفید است.

یک عکس زیبا از ظرف چینی آبی رنگ که با چند انار خوشرنگ پر شده است.
انار از ایجاد سرطان جلوگیری میکند و با تقویت قوای کلاژن سازی پوست شما را جوانتر و شادابتر خواهد کرد. از طرفی انار برای کنترل دیابت، سلامت قلب و تصحیح فشار خون بهترین داروی گیاهی است. اما وقتی این میوه را زیاد از حد مصرف میکنید، قابلیتهای درمانی آن معکوس میشود و حتی تبدیل به یک خوراکی خطرناک خواهد شد. مصرف زیاد انار دیگر باعث سلامت قلب و یا کنترل قند خون و سلامت پوست نمیشود. مصرف زیاد انار مشکلات متعددی به دنبال دارد. مشکلاتی از قبیل:
طبع انار و تأثیر آن در مضرات انار
طبع انار از چالشهای مصرف این میوه است. همه میوهها و خوراکیها طبع خاصی دارند. اما کمتر میوهای است که در طبع سرد و خشک به غلظت انار باشد. هر اندازه مزه انار به سمت ترشی حرکت کند، طبع سرد و خشک آن پررنگتر میشود. این در حالی است که طبع انار شیرین معتدل است. با این دستهبندی گویا مصرف انار ترش تبعات نگران کنندهای برای آنها است که طبع گرم دارند. این افراد پس از مصرف انار نسبت به سرد مزاجی آن عکسالعمل نشان میدهند.

تکه ایی از انار برش خورده در کنار یک انار کامل که به زیبایی عکاسی شده است.
گاهاً این عکسالعمل تداخل طبیعی چندان نگران کنندهای نیست. اما در مواردی به تغییر حال و حس بیحالی و حتی ناخوشی میانجامد. لذا در کل مصرف زیاد انار برای آنها که طبع گرمی دارند، توصیه نمیشود. هر چند لازم است تا همه افراد، چه سرد مزاجها و یا گرم مزاجها در مصرف این میوه دست به عصاتر باشند. صحبت از طبع سنجی یک الگوی همگانی است که چندان هم صادق نیست. همیشه هستند کسانی که با طبع موافق باز هم اسیر مضرات انار برای سلامتی میشوند. لذا الگوی اهداف مقاله را برای کسانی ادامه میدهیم که نباید انار بخورند و یا در خوردن آن به هیچ حالت افراط نکنند.
مضرات آب انار در بارداری
انار از میوههای مفید برای خانمهای باردار است. انار باعث زیبا شدن چهره نوزاد میشود؛ ویار خانمهای باردار را کنترل میکند؛ باعث تقویت سیستم عصبی جنین خواهد شد و… . با تمام این خواص جذاب، مصرف زیاد انار خطر سقط جنین دارد. به طوری که در ایام قدیم مصرف این میوه برای خانمهای باردار به کلی ممنوع بود. البته در این ایام ثابت شده است که مصرف انار در ایام نخست بارداری خطرناک است و ممکن است باعث سقط جنین شود.
خرید آب انار طبیعی ❤️ بهترین قیمت 100% اصل خانگی
لذا تمام آنچه از مضرات آب انار در بارداری میگویند، تماماً مربوط به ایام ابتدای حاملگی است. بنابراین اگر خانم باردار هستید و در اولین روزهای حاملگی به سر میبرید، توصیه میشود تا از انار مصرف نکنید. در باقی ایام بارداری نیز مصرف این میوه را مدیریت کنید. روغن هسته انار از چالش های جدی در دوران بارداری است. برای آنکه با مضرات روغن هسته انار بیشتر آشنا شوید لازم است بدانید که این روغن باعث مشکلاتی در بارداری می شود.
مضرات انار برای دستگاه گوارش
بهتر است بدانید که انار باعث تقویت روده و حرکت بهتر غذا میشود. اما مصرف زیاد آن مشکلات هضم به دنبال دارد. مصرف زیاد انار ترش و یا محصولات ترش انار مانند رب انار باعث تحریک معده شده و تبعات زخم معده را تشدید میکند. توصیه شده است تا افراد با معدهای ضعیف و یا آنها که زخم معده دارند، در مصرف انار افراط نکنند. در صورت لزوم این افراد هرگز نباید انار ترش و یا محصولات ترش مزه انار مانند رب انار را مصرف کنند.

عکس تزیینی از یک انار در کنار یک ساعت شنی که به زیبایی ثبت و عکاسی شده است.
از طرفی مصرف این میوه باعث ایجاد نفخ در افراد با طبع سرد خواهد شد. اگر طبع سردی دارید، توصیه میشود تا پس از خوردن انار خصوصاً انار ترش حتماً مقداری نبات و یا زنجبیل مصرف کنید تا قوای درونی دستگاه گوارش شما رو به سمت گرم مزاجی حرکت کند. به این ترتیب میتوانید از تبعات سرد مزاجی مصرف زیاد انار ترش جلوگیری کنید.
مضرات انار برای دیابت
اگر انار را به اندازه مصرف میکنید، از قابلیتهای ویژه این میوه در کنترل قند خون و کاهش تأثیرات دیابت برخوردار هستید. در طب سنتی توصیه شده است تا بیماران دیابتی از انار به اندازهی مناسب مصرف کنند. مصرف روزانه یک قاشق رب انار تأثیری چشمگیر در کنترل قند خون و بیماری دیابت دارد. اما ماجرا وقتی چالش برانگیز است که در مصرف این میوه زیادهروی کرده باشید. مضرات انار برای دیابت در مصرف قابل توجه آن است. شیرینی این میوه باعث افزایش سطح قند خون بدن خواهد شد. اگر در مصرف انار افراط کنید، تأثیر ضد دیابتی آن معکوس شده و حتی برای آنها که قند خون بالایی دارند، مضر است.
مضرات انار برای قلب
افزایش قند خون تبعات نگران کننده دیگری مانند مشکلات قلبی و عروقی به دنبال دارد. مصرف بیش از حد انار با افزایش قند خون تأثیر منفی در سلامت قلب و عروق میگذارد. مصرف زیاده از حد انار باعث تشدید قند گلوکز خون شده که قاعدتاً مسیر سلامت قلب را تهدید میکند.

عکسی زیبا از چند انار برش خورده
مضرات انار برای قلب فراتر از این نکتهها در تأثیر آن برای افت فشار خون است. افت فشار خون ناشی از عملکرد کند قلب میباشد.انار برای کسانی که ناراحتی قلبی دارند و یا عضلات قلب آنها قدرتمند نیست، چالش برانگیز است و گاهاً میتواند باعث ایست قلبی شود. البته این موارد بسیار نادر است و تنها در صورتی اتفاق میافتد که بیمار ناراحتی قلبی، در مصرف این میوه زیاده از حد افراط کرده باشد.
مضرات انار برای چاقی
همه میدانیم که انار چربی سوزی طبیعی است و مصرف اندازه آن باعث افزایش متابولیسم بدن، شکست چربیها و کاهش وزن خواهد شد. حتی در مواردی برای کاهش وزن استفاده از رژیم انار توصیه شده است. اما این چالش تا زمانی است که این میوه را به اندازه میل کرده باشید. اگر انار زیاد میخورید، باید منتظر اضافه وزن و چاقی نیز باشید. زیرا تأثیر چربی سوزی انار با مصرف زیاد آن نتایج عکس دارد که در درازمدت باعث چاقی و اضافه وزن خواهد شد.
مضرات انار در کاهش فشار خون
در طب سنتی برای آنها که فشار خون بالایی دارند، مصرف انار توصیه شده است. اما حتی این افراد هم نباید در مصرف این میوه افراط کنند. زیرا انار از قویترین خوراکیها برای کاهش فشار خون است. قدرت کاهش فشار خون انار آنقدر زیاد است که حتی میتواند شرایط طبیعی افراد با بدن سالم و سیستم فشار خون طبیعی را با مشکل جدی مواجه سازد. توصیه شده است تا قبل از جراحیها از خوردن انار پرهیز کنید. چرا که فشار خون افت کرده برای آغاز جراحی ها مناسب نیست.
مضرات انار برای سیستم تنفسی
مصرف زیاد انار باعث گرفتگی سینه خواهد شد. این میوه تأثیر مساعدی در شرایط ریوی نمیگذارد. اگر مشکلات ریوی دارید و یا نمیتوانید ریتم نفس طبیعی داشته باشید، توصیه میشود که در مصرف انار احتیاط کنید. در برخی موارد حاد و یا پس از تهاجمات ریوی بدن که به تنگی نفس ختم میشود، تحت هیچ شرایطی انار نخورید. زیرا انار نقاط ضعف ریوی شما را تقویت خواهد کرد و باعث مشکلات ریوی و یا تداوم این مشکلات خواهد شد.
مضرات انار برای کودکان
کودکان بدن ظریف و حساسی دارند و خوردن خوراکیهای حساسیتزا برای آنها چالش برانگیز است. هر چند مصرف انار برای کودکان مفید است؛ اما مصرف زیاد انار باعث ایجاد حساسیتهای پوستی در کودکان میشود. برخی از کودکان نسبت به مصرف انار حساسیت دارند. انار باعث ایجاد خارش پوستی و یا قرمزی پوست در بدن این کودکان خواهد شد. توصیه شده است تا مانع از مصرف زیاد انار توسط کودکان شویم. کودکان انار را دوست دارند و گاهاً در مصرف فرآوردههای انار مانند آب انار و یا لواشک انار افراط میکنند. والدین باید آگاه باشند و نگذارند تا کودکان آنها با مشکلات حساسیتزای مصرف زیاد انار مواجه شوند.
ضررهای انار برای گلو درد
مصرف زیاد انار باعث التهاب گلو شده و به شکل خارش تا گلودرد تأثیرگذار است. تأثیر انار ترش در حساسیتهای گلویی خیلی بیشتر از انار شیرین است. اگر در مصرف انار ترش افراط کنید، احتمال آنکه خیلی زود و تا مدتی دچار خارش گلو و سرفههای شدید شوید، زیاد است.
مشکلات آلرژیک در مصرف انار
انار از آن دست میوههای آلرژیزا است. خیلیها نسبت به این میوه حساسیت دارند. قاعدتاً خوردن انار باعث مشکلات عدیده در این افراد میشود. چنین افرادی نباید در مصرف انار زیادهروی کنند. حساسیتزا بودن انار فقط مختص برخی از افراد نیست. حتی کسانی که هیچ حساسیتی نسبت به مصرف این میوه ندارند، احتمال آنکه در مواجهه با مصرف زیاد انار دچار مشکلات حساسیتی شوند زیاد است.
مضرات انار برای مشکلات کبدی
انار محرک قدرتمند دستگاه گوارش است که تأثیر عمیق بر عملکرد کبد میگذارد. آنها که کبد سالمی دارند، قاعدتاً برای مصرف انار با مشکل جدی مواجه نمیشوند. اما مصرف انار برای آنها که مشکلات کبد دارند، دردسرساز است. اگر از مشکلات کبدی خود اطلاع دارید، حتماً با پزشک معالج در مورد مصرف انار مشورت کنید. در صورت اجازه پزشک آنهم به مقدار اعتدال میتوانید از این میوه مصرف نمایید.
مضرات انار بر قوای جنسی مردانه
مصرف زیاد انار نیروی جنسی مردانه را کاهش میدهد. این تأثیر در مردان با قوای جنسی کاملاً سالم نامحسوس است. اما برای قوای جنسی تا باروری مردانی که اختلالات جنسی دارند، مشکلساز میشود. مصرف انار باعث ضعف قوای جنسی مردان با اختلالات جنسی میشود. این آقایان ترجیحاً هرگز انار میل نکنند.

عکسی زیبا و تزیینی از انار بر روی تخته چوبی
مضرات انار در مقابل فواید انار ناچیز است. انار میوهای بهشتی است که قدرتی جادویی در درمان بسیاری از بیماریها و مشکلات رایج دارد. در طب سنتی تأکید زیادی برای مصرف انار شده است. اما در همان طب سنتی نیز افراط در مصرف انار نکوهش شده است. ضررهای انار تماماً در صورت مصرف زیاد آن دیده میشود. اما اگر در مصرف این میوه خویشتندار باشید، هرگز با مشکلات و مضرات انار برای سلامتی مواجه نخواهید شد.