جشنواره انار ساوه (saveh pomegranate festival) در سال 1401 بعد از یک دوره توقف 2 ساله بخاطر شرایط بوجود آمده کرونایی به شکل متفاوت و شایسته ایی برگزار شد. زمان شروع برگزاری جشنواره انار ساوه از تاریخ 10 آبان ماه در محل مسجد تاریخی و بسیار قدیمی و تاریخی ساوه بود که این جشنواره در تاریخ 16 ام آبانماه 1401 به پایان رسید.
قبل از پرداختن به گزارش و مراسم و برنامه های جشنواره انار باید از مسوولین برگزاری این جشنواره بخاطر انتخاب درست و هوشمندانه محل برگزاری جشنواره انار تشکر کرد چرا که محل برگزاری جشنواره انار یکی از 10 مسجد تاریخی و مهم کشور ایران می باشد که متاسفانه به خاطر بی مهری و کم توجهی مسوولان میراث فرهنگی شهر ساوه در سال های گذشته در زمینه معرفی این اثر باستانی مهم شهر ساوه بسیار کم کاری شده است.
برگزاری این جشنواره در این مکان تاریخی مهم می تواند اقدام موثر و مفیدی در جهت شناساندن این مکان تاریخی ارزشمند به تمام مهمانان و بازدیدکنندگان این جشواره در سطح وسیع و زیادی باشد. مسجد تاریخی شهر ساوه ریشه تاریخی در قبل از اسلام دارد و در دوره ساسانی بنا نهاده شده است که در زمان پیش از اسلام این مکان به عنوان آتشکده استفاده می شده و در بعد از تاریخ اسلام این مکان به مسجد تبدیل شده و مکانی برای عبادت مورد استفاده قرار می گرفته است.
معرفی جشنواره انار ساوه
در روز اول جشنواره شهر ساوه مهمانان و مدعوین ویژه ایی از مقامات بلند پایه کشوری و دولتی در این جشن حضور داشتند که ار جمله مهمانان ویژه این جشنواره می توان به حضور وزیر کشاورزی آقای سید جواد ساداتی نژاد و نماینده شهر ساوه در مجلس شورای اسلامی حجت اسلام آقای محمد سبزی، اعضای شورای شهر ساوه، شهردار ساوه و فرماندار شهر ساوه مسوولین اداره جهادکشاورزی شهر ساوه اشاره در این جشن اشاره کرد.
در روز اول جشنواره انار شهر ساوه با دعوت از باغداران انار از روستاهای مختلف این جشن جلوه و رونق ویژه ایی گرفته بود که به شکل شایسته ای در مکان مسجد تاریخی شهر ساوه برگزار شد.در روز اول جشنواره بیشتر حضور پر رنگ مقامات و مسوولین و کشاورزان و فعالان در بخش تولید انار به چشم می آمد.
در بازدیدی که در عصر روز جمعه به تاریخ از محل برگزاری جشنواره انار ساوه داشتیم استقبال پرشور و زیاد همشهریان ساوه ایی و برخی از مسافرانی که از شهرهای دیگر برای دیدن این جشنواره آمده بودند مواجه شدیم که این موضوع باعث خوشحالی و دلگرمی ما شد. در ابتدای ورود به محل برگزاری جشنواره انار ساوه اشتیاق دیدن از مسجد تاریخی شهر ساوه ما را به آن مکان تاریخی کشاند که بعد از مدت ها بازگشایی شده بود و عموم مردم می توانستند شاید برای اولین بار از داخل این مکان تاریخی دیدن نمایند.
خرید عمده انار ساوه صادراتی ❤️ فروش انار عمده با قیمت مناسب
بعد از بازدید از این مکان زیبا و تاریخی به محل برگزاری جشنواره انار که در کنار این مکان تاریخی در غرفه های سرپوشیده برگزار شده بود رفتیم. در جریان بازدید از این نمایشگاه با تعدادی از دوستان و آشنایان و غرفه داران که در جشنواره انار ساوه شرکت کرده بودند به صحبت و گفتگو پرداختیم و از میزان رضایت آنها درباره نحوه برگزاری این جشنواره و محل و همکاری مسوولان مربوطه پرس و جو کردیم که اکثر غرفه داران و باغداران از حضور در این جشنواره رضایت داشتند و ابراز خوشحالی و خرسندی نمودند که بعد از یک توقف چندساله جشن انار ساوه به شکل شایسته ای و با نظم قابل تقدیری برگزار شده بود.
محل برگزاری جشنواره انار به صورت سرپوشیده در اختیار شرکت کنندگان در این جشن قرار گرفته بود و اکثر غرفه داران از باغداران و تولیدکنندگان محلی انار در شهر ساوه بودند که محصولات خود را به صورت میوه انار در اندازه ها و رنگ ها و ارقام متفاوت و محصولات و مشتقات انار از جمله رب انار خانگی و محلی و آب انار طبیعی در این نمایشگاه به نمایش گذاشته بودند.
در ادامه شما را دعوت به دیدن عکس های زیبا و دیدنی از جشنواره انار شهر ساوه می نماییم.
سخن پایانی درباره برگزاری جشنواره انار در ساوه
برگزاری جشنواره انار ساوه می تواند علاوه بر استفاده از قابلیت های کشاورزی و باغداری شهرستان ساوه، قابلیت های پنهان شهرستان ساوه را در زمینه های مختلف از جمله ظرفیت های صنعتی و پتاینسیل های نهفته در زمینه فرهنگی و گردشگری را نیز با شتاب و حرکت بیشتری یه سوی پیشرفت سوق بدهد. حضور مهمانان و بازرگانان فعال در زمینه مواد غذایی و کشاورزی در اینگونه جشنواره ها و جشن ها و تعامل و آشنای با تولیدکنندگان و باغداران و ارتباط مستقیم با آنها علاوه بر رفع نیاز بازرگانان می تواند برای کشاورزان نیز ارزش افزوده برای محصولات تولیدی خود که عموما به صورت میوه انار در بازار میوه به واسطه ها واگذار می شود داشته باشد و با تبدیل میوه انار به مشتقات انار مانند رب انار، آب انار، هسته انار، پوست انار، روغن هسته انار و مربای انار، لواشک انار و…ارزش افزوده بسیاری ایجاد نماید و در میزان درامد باغداران موثر باشد و همچنین ار هدر رفت و ضایعات سنگینی و زیادی که در مشتقات انار مانند پوست انار و هسته انار وجود دارد، جلوگیری نماید.