گاهی چیزهای کوچک تبدیل به نمادهایی بزرگ و جهانی میشوند. مانند همین انار شهر ساوه (Saveh Pomegranate) که حالا حسابی نام و نشان جهانی برای خودش دست و پا کرده است. تا جاییکه نام شهر کوچک ساوه را در فضایی جهانی معرفی میکند. کمتر ایرانی است که نام و شهرت انار ساوه را نشنیده باشد. در عین حال کمتر ایرانی است که از خوردن انارهای سرخ و شیرین این دیار لذت نبرده باشد.
اما حالا که دست صادرات انار باز است و جهانیان به خوبی از قابلیتهای انار ایران مصرف میکنند، انار شهر ساوه نمادی تمام عیار است. نمادی که حالا فراتر از شهر ساوه برای معرفی ایران و ایرانی خودنمایی میکند.
آشنایی با انار شهر ساوه
انار ساوه بدون تردید بهترین انار ایران و دنیا است. اناری درشت پیکر با دانههای سرخ یاقوتی که حسابی شیرین و دلربا هستند. البته تشخیص انار ساوه (Diagnosing Anar Saveh) اهمیت بالایی دارد. متأسفانه این نام و آوازه باعث شده تا بسیاری انار شهرهای دیگر را به نام انار شهر ساوه به فروش برسانند. این موضوع از جایگاه انار محصول دیگر سرزمینهای انارستانی نمیکاهد. انار هر منطقه در جای خودش بهترین است. اما رسیدن به انار ساوه موضوع دیگری است. در این مطلب همراه با تجارب سایت انار ایران هستید تا با هم از راههای تشخیص انار ساوه در کنار معرفی ارقام انار شهر ساوه موضوعاتی هر چند ساده اما کلیدی را مطرح نماییم.
انار در فرهنگ ایرانیها
انار بومی سرزمینهای ایرانی تبار است. درخت این میوه را میتوانید از غرب تا شرق دور فلات مرکزی ایران پیدا کنید. انار در کشورهای متنوع این حوزه اعم از ایران، عراق، پاکستان، ترکیه، هند و… رشد میکند. در عین حال درخت این میوه بومی دیگر سرزمینها مانند ایتالیا، یونان، اسپانیا، پرتغال و… نیز میباشد. در کل هر جا که دارای آبوهوای گرم و خشک با حجم باران مناسبی است، حضور درخت انار خودنمایی کرده است. اما انار بومی سرزمین ایران چیز دیگری است که در این میان انار شهر ساوه بیشتر از تمام انارها به زیبایی و خوشمزه بودن شهرت دارد.
انار آنچنان بومی سرزمین ایران است که جایگاهی دیدنی در فرهنگ مردمان این سرزمین پیدا کرده است. حضور انار سرخ با ظاهر درشت در میانه شب یلدا یکی از همین نمادهای جذاب و دیدنی است که در فرهنگ ایرانیها حضوری همیشگی دارد.
انار از قدیمیترین میوهها است که توسط انسان کاشته شده است. دلیل این ادعا هم خیلی ساده است. چرا که اولین و کهنترین تمدنها در فلات مرکزی ایران شکل گرفت. جاییکه تا دلتان بخواهد از درختان انار وحشی یافت میشود. تمدنهای اولیه صاحب اولین ابداعات هستند و حضور انار در جمع محصولات باغبانی ایرانیها ریشه در این اصالت باستانی دارد.
در طول تاریخ، سیاحان و جهانگردان بسیار زیادی از انار سرخ با دانههای یاقوتی شکل شهر ساوه صحبت کردهاند. انار شهر ساوه از دیرباز در نزد ایرانیها جایگاه برجستهای داشته است و از همان ابتدا به عنوان نماد فرهنگی این مردم مورد توجه قرار گرفته است. ایرانیها انار دوست دارند و قطعاً ارقام انار شهر ساوه (Pomegranate cultivars of Saveh city) را بهتر از هر نوع انار دیگر میپسندند.
راههای تشخیص انار شهر ساوه
حالا که از حضور جذاب انار در فرهنگ ایرانیها صحبت کردیم و در این میان از انار شهر ساوه به عنوان جذابترین و بهترین گونه انار نام میبریم، لازم است تا از راههای تشخیص انار ساوه نیز اطلاع داشته باشیم. بهرحال به عنوان یک انار دوست باید بدانیم که انار ساوه چیست و چگونه مشخصاتی دارد. هر فروشندهای که ادعا میکند، لزوماً انار شهر ساوه را نمیفروشد. برای رسیدن به این انار خاص و دوستداشتنی بهتر است به نکات زیر توجه کنید.
- انواع ارقام انار شهر ساوه بسیار زیاد است. اما بهترین و معروفترین آنها که ظاهر مجلسی دارند، انارهای درشتی هستند. انار شهر ساوه ظاهر مربعی شکل با ابعاد درشتی دارد.
- دانههای انار شهر ساوه حسابی سرخ با ظاهری یاقوتی شکل هستند. این دانهها یکدست سرخ فام با ظاهری جذاب رشد میکنند.
- عموم ارقام انار شهر ساوه مزههایی ملس دارند. ملس مزهای در حد واسط ترش و شیرینی است. مزهای جذاب که در دانههای انار با بهترین حالت نمایان است. اصل شهرت انار شهر ساوه نیز از همین مزهی ملس شده آن میآید. البته بسته به انواع ارقام انار شهر ساوه مزهی ملس آن به سمت شیرینی و یا ترشی مایل است.
- انار شهر ساوه پوست ضخیمی دارد. پوست ضخیم این انار از ویژگیهای برجسته آن است. زیرا در اوج آبگیری دانههای انار که حجم آنها زیاد میشود، این پوست ضخیم ترک بر نمیدارد. یکدست بودن پوست در ظاهر درشت این انار آنچنان است که باعث ماندگاری طولانی مدت آن خواهد شد.
- مقدار آبدهی دانههای انار شهر ساوه از دیگر انارها زیادتر است. بدون تردید میتوانیم ارقام انار شهر ساوه را در صدر لیست پرآبترین انارهای جهان معرفی کنیم. دانههای آبدار یکی از بهترین ایدهها برای تشخیص انار ساوه میباشد.
- سطح پوست انار ساوه طیف رنگی متنوعی دارد. پوست این انارها تقریباً گلبهی است. سایه روشنی از رنگ قرمز در هالهای از رنگ سفید یا قهوهای که ظاهر انار شهر ساوه را کاملاً برجسته کرده است.
- انار شهر ساوه دارای کلاهک بزرگی است. این کلاهک کاملاً برجسته، با ظاهری درخور ابعاد درشت انار رشد میکند.
چرا شهر ساوه بهترین انارها را دارد؟
ساوه شهر معروف انارستانی ما ایرانیها است. در این شهر باغهای انار بسیار زیادی دیده میشود که به تنهایی بیش از 110 رقم انار را تولید میکنند. انار شهر ساوه آنچنان معروف است که حالا شهرت جهانی پیدا کرده است و برای صادرات به کشورهای انار دوست کنار گذاشته میشود. البته بخش قابل توجهی از انار این شهر در سطح بازارهای داخلی نیز به فروش میرسند. زیرا هیچ سرزمینی دارای مردمانی انار دوست مثل ایرانیها نیست.
خرید انار ساوه صادراتی ❤️ فروش اینترنتی، قیمت انار امروز
انار درخت بومی هوای گرم و خشک و مقدار رطوبت معتدل است. در سطح فلات مرکزی ایران انبوه مکانهای جغرافیایی را میتوانیم پیدا کنیم که بسترهای مناسبی برای رشد و پرورش درخت انار دارند. اما این میوه در شهر ساوه خیلی بهتر از هر جای دیگری رشد میکند. زیرا دورهی گلدهی تا به بار نشستن میوههای انار مصادف است با روزهای انتهایی تابستان و ابتدای پاییز شهر ساوه. در این ایام هوای روز گرم است و شبهای خنکی دارد. روزهای گرم و شبهای خنک شهر ساوه بهترین فرصت برای رشد کردن و شیرین شدن ارقام انار شهر ساوه است. برای همین است که آبوهوای شهر ساوه بیاندازه مناسب رشد انارهای درشت و شیرین و خوشمزه است.
انواع ارقام انار شهر ساوه
ساوه شهر انارستانی کشور است و در این شهر از باغات انار زیادی نگهداری میشود که میزبان انواع ارقام متنوع هستند. انار یوسفخانی، تبریزی، محمد علیخانی، آلک شیرین پاییزه، میخوش آقا مندلی و… از جمله معروفترین ارقام انار شهر ساوه هستند.
- درخت انار یوسف خانی: انار یوسف خانی بدون تردید معروفترین و بهترین انار شهر ساوه است. به این ترتیب ظاهراً میتوانیم این انار را در جمع بهترینهای جهان نیز قرار دهیم. درخت انار یوسفخانی در ارتفاع 2 الی 5 متری رشد میکند. لذا برداشت میوههای انار این گونه ساده است. در عین حال انار یوسفخانی در مناطق نیمه گرمسیری با آبوهوایی رو به سردی بهتر رشد میکند. چنین شرایطی را میتوانیم در آبوهوای جذاب ساوه داشته باشیم. درخت انار یوسف خانی خزان پذیر است. اما برای رسیدن به میوهی مطلوب نیاز به تابستانی گرم و لطیف دارد. باز هم چنین آبوهوایی را در ساوه سراغ داریم. انار یوسفخانی تاج بلندی دارد. تاج این انار ظاهری باز و هیبتی جذاب را تداعی میکند. درشت پیکر است و دارای پوشش نسبتاً ضخیم است که به سادگی ترک بر نمیدارد. طعم دانههای انار یوسفخانی ملس مزه است. در کل این انار تمام معیارهای اصیل انار شهر ساوه را یدک میکشد.
- درخت انار محمد علیخانی: از دیگر گونه انارهای معروف شهر ساوه است. درخت این نژاد انار نیز علاقه به آبوهوای گرم و خشک با تابستانهای داغ و زمستانهای سرد دارد. انار محمد علیخانی درشت پیکر است که در داخل آن دانههای سرخ و ریز انار بسیار زیادی نهفته است. ظاهر این گونه از ارقام انار شهر ساوه کاملاً درشت است. اما تاج کوتاه و تقریباً بستهای دارد. در عین حال پوست ضخیم و چرم مانندی دارد که به سادگی ترک بر نمیدارد. انار محمد علیخانی از ماندگارترین انارهای شهر ساوه است که میتواند تا مدتها پس از برداشت، سرحال و تازه باقی بماند.
- انار آلک: انار آلک از دیگر ارقام انار شهر ساوه است که مورد توجه باغداران منطقه قرار گرفته است. چرا که این گونه انار زود بازده است. کافی است شرایط زیستی نهال انار آلک را به خوبی فراهم کنید تا در مدت زمان دو سال به باردهی برسد. در عین حال نهال انار آلک ساوه در مقابل موج سرما بسیار مقاوم است. برای همین است که در باغداری کاملاً مورد توجه قرار گرفته است. در کل انار آلک به خوبی توانسته با آبوهوای منطقه گرم و خشک در روزهای گرم و شبهای سرد منطقه ساوه کنار بیاید. انار آلک ساوه ظاهر درشت، تاج برجسته، پوست ضخیم و یکدست سرخ فام دارد. دانههای این انار همگی درشت و سرخ رنگ و آبدار هستند. انار آلک از آبدارترین انارهای شهر ساوه میباشد.
- انار آقا مندلی: انار آقا مندلی از دیگر انارهای جذاب بومی شهر ساوه است. این انار ظاهری یکدست سرخ با اندامی تقریباً کوچک و گرد مانند دارد. انار آقا مندلی تاج کوچکی دارد. اناری بینهایت شیرین، با مزهای جذاب و دانههای سرخ و یاقوتی که از جذابترین انارهای شهر ساوه میباشد.
هر کدام از ارقام انار شهر ساوه در دیگر شهرهای ایران نیز کشت میشوند. اما وقتی پای صحبت از آبوهوا در میان باشد، این انارها در اقلیم مناسب شهر ساوه بهتر از هر جای دیگری رشد میکنند. آبوهوا تا اقلیم شهر ساوه آنچنان است که هر درخت انار عاشق زیستن در آنجا باشد و در نهایت با به بار نشستن میوههای درشت و سرخ فام کام ما را شیرین سازند.
شهر ساوه کجاست؟
انار شهر ساوه شهرت جهانی دارد. اما آیا تا به حال به این شهر انارستانی سفر کردهاید؟ اصلاً میدانید که شهر ساوه در کدام استان ایران قرار دارد؟
ساوه از جمله شهرهای استان مرکزی است. این شهر مرکز شهرستان ساوه است. شهری به نسبت بزرگ با جمعیت 220 هزار نفری که بخش بزرگی از سکنه آن در کار کاشت تا برداشت و فرآوری محصولات انار هستند. جالب است بدانید که ساوه از جمله شهرهای باستانی در فلات مرکزی ایران است. قدمت این شهر به تاریخ باستان در عهد ساسانی باز میگردد.
شهر ساوه نزدیک پایتخت ایران قرار دارد. این شهر در جنوب استان قزوین قرار گرفته و در بعد فاصله چندان از تهران دور نیست. لذا میتواند یکی از شهرهای گردشگری با دسترسی ساده باشد. این نزدیکی باعث شده تا انار شهر ساوه نیز به راحتی سر از بازار تهران درآورد.
اقلیم شهر ساوه آبوهوایی گرم و خشک است. البته گرمای این شهر به مانند دیگر شهرهای کویر نشین ایران نیست. میانگین دمای شهر ساوه در طول سال 18 درجه سانتیگراد است. در عین حال مقدار بارندگی سالیانه این شهر نیز حجم قابل قبول 216 میلیمتری را تجربه میکند. در کل میتوانیم ساوه را از شهرهای بارانی در حاشیهی سرزمینهای خشک فلات مرکزی ایران معرفی کنیم.
انار نماد فرهنگی، اقتصادی و تاریخی شهر ساوه است. بخش بزرگی از مردم این شهر و یا روستاهای اطراف شهرستان ساوه در کار انار و محصولات انار فعالیت میکنند. البته ساوه به غیر از انار به داشتن طالبی و میوههای شبیه به آن نیز شهرت دارد. اما به هر حال هر جای ایران که باشید، وقتی نام شهر ساوه به گوش میرسد، انار خوشمزه و جذاب این شهر است که بیش از هر چیز دیگری در ذهنها تداعی خواهد شد.
انار شهر ساوه به دانههای درشت و آبدار، سرخ و یاقوتی، پوست کلفت و میوهی بهشتی سرزمین ایران شهرت دارد. انار میوه مفیدی است که مصرف آن برای درمان بسیاری از بیماریها تا تقویت قلب و خونسازی مفید است. لذا چه بهتر که این دانههای مفید را از جمع انارهایی مشهور و دلنشین مانند انار شهر ساوه خورده باشید. البته قبل از آن لازم است تا از اصالت ساوهای این انارها اطمینان داشته باشید. چرا که اگر چه باقی انارها جذابیت خودشان را دارند؛ اما هیچ اناری نمی تواند پای در جای انار شهر ساوه بگذارد.
2 اظهار نظرات
آیا می دانیم انار از میوه بهشتی در قرآن آمده
آیامی دانیم خاصیت اناردرسلامت بدن انسان چقدر مفید
آیا می دانیم انار خاصیت انار ساوه با سایر نقاط کشور وجهان فرق می کنند
آیا می دانیم فراوده های تولیدی از انار مانند فراوده آشامیدنی – بهداشتی – آرایشی _ غدایی – صنعتی– داوری
بیش از ۴۰۰ فراوده در جهان تولید می شود
محمد شرافت کارشناس بهداشت محیط
سلام و ارادت مهندس عزیز، از اینکه به سایت ما سر زدید و وقت گذاشتید از شما سپاسگزارم.موفق باشید