لواشک خوراکی ترش ما ایرانیها است که از جذابیت زیادی بین خودمان برخوردار است. مزه کردن انواع لواشک در طعمهای ترش و شیرینی که از میوههای خوشمزه درست شده باشد، همیشه جذاب و هیجانانگیز است. لواشک انار یکی از بهترین مزههای لواشک ایرانی است که طرفدارهای زیادی دارد. ایران سرزمین انار است و تهیه لواشک انار برای ما ایرانیها جذابیتی فرهنگی پیدا کرده است.

عکس تزئینی: چند رول و ورقه لواشک انار که به طرز جالبی عکاسی شده است.
طرز تهیه لواشک انار ساده است. کافی است خوش حوصله باشید و از انارهای ترش و آبدار تهیه کرده باشید تا در مراحلی ساده به لواشک انار آنهم از نوع خانگی دست پیدا کنید. لواشک انار محبوب است. زیرا مزه ترش واضحی آنهم با طعم انار را تداعی میکند. لواشکها زیادند؛ اما همه آنها نمیتوانند مزه ترش اصیلی مانند لواشک انار داشته باشند. البته برخی از خوردن لواشک انار با هسته لذت میبرند. این هستههای ترد انار در طعم لواشک گونه ترکیبی بینظیر است که هر کسی را ترغیب به خوردن آن مینماید. اگر از عاشقان انواع لواشک هستید و در عین حال علاقه دارید تا آنها را در محیط خانه تهیه کنید، با ما در این مقاله همراه شوید. چرا که قصد داریم تا از طرز تهیه لواشک انار خانگی صحبت کنیم.
طرز تهیه لواشک انار و مواد لازم
برای طرز تهیه لواشک انار خانگی به مواد زیادی نیاز ندارید. طبیعتاً انار اصلیترین مواد مقدماتی شما است. لیست مواد لازم برای ساخت لواشک انار به قرار زیر است.
- انار ترجیحاً از نوع ترشمزه به مقدار یک کیلوگرم
- نمک به مقدار یک قاشق غذاخوری
- شکر به مقدار یک قاشق غذاخوری

عکس تزئینی: چند ورقه لواشک انار با شیوه جالب و زیبایی عکاسی شده است.
اگر علاقه به تهیه لواشک انار زیادی دارید، به ازای هر یک کیلوگرم انار اضافی نسبت نمک و شکر را زیادتر کنید. لکن در این آموزش ساده از همین یک کیلو انار ترش برای طرز تهیه لواشک انار خانگی استفاده میکنیم.
مراحل کار برای ساخت لواشک انار
- مرحله اول؛ دان کردن انارها: در ابتدای ماجرا باید همه انارها را با دقت و حوصله دان کنید. انارها را شسته و قاچ کنید. سپس همه آنها را در داخل ظرفی بزرگ دان کنید. دقت کنید که هیچ بخشی از پوست رویی و یا غلافهای سفید داخل انار قاطی دانهها نشده باشد. پوست و غلاف سفید انار تلخمزه هستند. حضور آنها مزه رب انار را خراب میکند.

عکس تزئینی: یک ورقه لواشک انار که با شیوه جذابی عکاسی شده است.
- مرحله دوم؛ نمک را اضافه کنید: اگر چه در تهیه لواشک انار به دنبال مزههای ترش و شیرین آن هستیم؛ اما لازم است تا اندک بازی با مزهی شور را نیز اضافه کنید. حضور نمک قبل از آنکه برای مزهسازی باشد، برای محافظت از لواشک انار شما است. با اضافه کردن نمک لواشک انار پیش روی خودتان را ماندگارتر خواهید کرد. چرا که حضور نمک مانع از کپک زدن لواشک انار میشود و به نوعی باعث افزایش طول عمر نگهداری آن خواهد شد. خلاصه در مرحله دوم و بعد از دان کردن انارها نمک را به ظرف اضافه کنید. حضور نمک باعث آب انداختن دانههای انار میشود. ظرف حاوی دانههای نمک زده را برای 4 الی 5 ساعت به حالت خود رها کنید تا اصطلاحاً آب بیاندازند.
- مرحله سوم؛ پختن دانههای انار: در این مرحله باید دانههای آب انداختهی انار را بپزید. البته پختن دانهها مرحله طولانی است و به دقت و حوصله زیاد شما نیاز دارد. بعد از گذشت 4 ساعت قابلمه حاوی دانههای انار آب انداخته را روی حرارت تند بگذارید. وقتی آب انار جوشید و اصطلاحاً کف کرد، حرارت زیر قابلمه را کم کنید. آنقدر که حالت جوشیده آب انار ادامه پیدا کند. در تمام مدت باید انارهای داخل قابلمه را هم بزنید. این مرحله تا زمانی ادامه پیدا میکند که همگی دانههای انار کاملاً نرم شوند و به راحتی هسته انار از داخل گوشت دانهها جدا شود. وقتی به این مرحله رسیدهاید، قابلمه را از روی حرارت بردارید و بگذارید تا برای مدت 2 ساعت به حال خودش خنک شود.

عس تزئینی: یک ورقه لواشک انار که یا شیوه جذاب و جالبی عکاسی شده است.
- مرحله چهارم؛ دانه انارهای پخته شده را میکس کنید: این مرحله تقریباً مهمترین بخش در طرز تهیه لواشک انار خانگی است. چرا که باید آن حالت خمیری و شکلپذیر مناسب ساخت لواشک را تهیه کنید. برای این منظور تمام دانههای پخته شده را با گوشت کوب به خوبی له کنید. میتوانید از گوشتکوب برقی استفاده کنید. آنقدر فرایند له شدن را ادامه دهید تا ترکیبی قوام دار مانند رب گوجه فرنگی تهیه شود. اگر علاقه به تهیه لواشک انار با هسته دارید، نیازی به استفاده از صافی پیدا نمیکنید. اما اگر میخواهید لواشک انار بدون هسته را تجربه کنید، از یک صافی مانند آبکشهای آشپزخانه با دانههای ریز استفاده کنید. دانههای کوبیده و له شده را از داخل صافی عبور دهید تا هسته آنها جدا شود. اگر ترکیب نهایی به دست آمده قوام مناسبی دارد، میتوانید از این مرحله عبور کنید. اما اگر قوام مورد نظر از له شدن دانهها تهیه شده است، توصیه میشود تا ترکیب به دست آمده را برای حداقل یک ساعت دیگر روی حرارت اجاق گاز بگذارید. البته در تمام مدت باید ترکیب قوام یافته را هم بزنید تا اصطلاحاً ته نگیرد. در خلال این مرحله شکر را اضافه کنید.
- مرحله پنجم؛ لواشک انار را شکل دهید: پس از تمام شدن مرحله پخت و له کردن دانهها و عبور از صافی به ترکیبی قوام دار از انار میرسیم. این ترکیب تقریباً خمیری شکل، لواشک انار شما است. اما ظاهر آن هنوز به لواشک شباهتی ندارد. یک سینی بزرگ فلزی را انتخاب کنید و داخل آن را با یک پلاستیک نازک مخصوص تهیه لواشک بپوشانید. مایع قوام یافته دانههای انار را داخل سینی ریخته و آن را با سطح بزرگی مانند قاشق و یا کفگیر خانه در تمام فضای سینی پهن کنید.میتوانید از دانههای انار در داخل لواشک بگذارید. این کار باعث خوشمزهتر شدن لواشک انار میشود. ضخامت لواشک نیز کاملاً وابسته به سلیقه شما است. اما به هر حال توصیه میشود تا ضخامت آن را در حد ممکن نازک کنید. هر اندازه ضخامت صفحه لواشک نازکتر باشد، ماندگاری طولانیتری دارد.
خرید لواشک انار خانگی ❤️ بهترین قیمت 100% طبیعی و اصل
- مرحله نهایی؛ خشک کردن لواشک انار: سینیها را در مقابل تابش غیرمستقیم آفتاب بگذارید. مثلاً میتوانید از پارچههایی با بافت نازک در مقابل آفتاب بگسترانید تا حرارت ملایم و غیرمستقیم خورشید به سینیها برسد. البته اگر در منطقه جغرافیایی هستید که آفتاب مناسبی ندارد و یا در فصل سرد سال اقدام به تهیه لواشک انار کردهاید، میتوانید از خشککنهای خانگی برای ساخت لواشک انار استفاده کنید. مثلاً میتوانید سینیها را روی شوفاژ و یا بخاری خانه بگذارید. البته توصیه میشود تا از پنکه برای گردش هوای مصنوعی اطراف لواشکها استفاده کنید. لواشکها در طول 3 الی 4 روز خشک میشوند. یک سلفون نهایی را روی آنها کشیده و به اندازه دلخواه برش بزنید. لواشک انار خانگی شما آماده شده است.
نکتههایی برای طرز تهیه لواشک انار
- مزه لواشک انار کاملاً وابسته به مزهی دانههای انار است. هر اندازه این دانهها ترشتر باشند، لواشک انار ترشتری نیز تهیه خواهد شد.
- از انار مرغوب با دانههای آبدار برای ساخت لواشک انار استفاده کنید. انار نامرغوب که دانههای خشک شده دارد، مناسب تهیه لواشک انار نیست.
- هر دانه پلاسیده، فاسد شده و به هر ترتیبی خراب شده را از میان دیگر دانههای سرخ و آبدار انار جدا کنید. دانههای فاسد شده کل لواشک انار تهیه شدهی شما را خراب میکنند.
- مطمئن باشید که تحت هیچ شرایطی از پوست و غلاف سفید میان دانهها در ظرف حاوی دانههای انار باقی نمانده باشد.

عکس تزئینی: چند ورقه لواشک انار که با شیوه خاص و جالبی عکاسی شده اند.
- از ظرف بزرگ برای پختن دانههای انار استفاده کنید. هر اندازه ظرف بزرگتر باشد، فرایند پخت دانهها کوتاهتر است و کیفیت لواشک انار تهیه شده نیز بهتر میشود.
- با هم زدن مداوم از ته گرفتن دانهها حین غلیظ شدن لواشک انار جلوگیری کنید. در صورت ته گرفتن از مخلوط شدن بخشهای سوخته در داخل لواشک انار جلوگیری کنید. بخشهای ته گرفته و سوخته شده را سریعاً از داخل ظرف خارج کنید.
- کف ایجاد شده حین پختن دانههای انار را مداوم خارج کنید. برای این کار از یک کفگیر آبکشی بزرگ استفاده کنید.
- از قرار دادن سینیها در مقابل تابش مستقیم نور خورشید خودداری کنید. این لواشکها باید در مجاورت هوای آزاد که با نور خورشید گرم شدهاند، خشک شوند.
- در صورت خشک شدن در محیط خانگی حتماً برای ایجاد گردش هوای مصنوعی مانند نصب پنکه در فضای اطراف سینیها اقدام کنید.
- مکان نگهداری از سینیهای لواشک انار باید فضایی به دور از ورود حیوانات و پرندگان باشد.

عکس تزئینی: یک تکه انار برش خورده در ورقه لواشک انار که به طرز زیبایی عکاسی شده است.
لواشک انار از جذابترین خوراکیها است که مزهی به یادماندنی دارد. طرز تهیه لواشک انار با تمام نکتهها و مهارتها در کل ساده است. فقط همت شما را کم دارد و حوصلهای که باید به خرج داده باشید. البته ایدههای متنوع دیگری نیز برای طرز تهیه لواشک انار خانگی وجود دارد که هر کدام ریشه در فرهنگهای مختلف اقوام گوناگون ایرانی دارد. به هر حال انار میوه ایرانی است و ایرانیها از این میوه بهشتی برای تهیه خیلی چیزها مانند لواشک استفاده میکنند.
منبع: alorecipes.com