ترشی یا شیرینی چالش جذابی است که در دنیای انارها جا خوش کرده است. همه ما بیاندازه انار را دوست داریم. اما در مورد مزهی انار همگی نظر یکسانی نداریم. تفاوت انار ترش و شیرین (The difference between sweet and sour pomegranate) تفاوتی به اندازهی سلایق همگی ما است. برخی اما نسبت به انار شیرین تمایل داریم و برخی دیگر ملس بودن و یا ته مزه ترش دانههای انار را میپسندیم.
تفاوت انار ترش و شیرین مهمتر از سلایق ما برای خوردن دلنشینی از دانههای انار است. چرا که تفاوت از ترشی و شیرینی دانههای انار، تفاوت در خواص درمانی و قابلیتهای دارویی این میوه است. در طب سنتی فرق خواص انار ترش و شیرین (The difference between the properties of sweet and sour pomegranate) پررنگ است. انار ترش قابلیتهایی متفاوت از انار شیرین دارد.
تفاوت انار ترش و شیرین، کدام یک بهتر است؟
این تفاوت انار ترش و شیرین باعث نمیشود تا نسبت به مصرف یکی جدیتر باشیم. خواص انار شیرین در بسیاری موارد نزدیک به خواص انار ترش است. اما تفاوتها جایی است که این دو مزه انار قابلیتهای درمانی منحصر به فردی دارند. در این صورت انار ترش و شیرین رقیب هم نیستند. بلکه در دنیایی مستقل از علم طب سنتی برای درمان بیماریها و مشکلات متعدد مورد استفاده قرار میگیرند.
اگر میخواهید از خواص درمانی انار استفاده کنید و با این میوه سبک زندگی متفاوتتری را تجربه کنید، توصیه میشود تا دید عینی مناسبی از تفاوت انار شیرین و ترش داشته باشید. زیرا در بهرهمندی از خواص انار وقتی موفق هستید که دانههای آن را مطابق با طبع بدن خودتان میل کرده باشید.
خرید انار ساوه صادراتی ❤️ فروش اینترنتی، قیمت انار امروز
در مقدمهی تفاوت انار ترش و شیرین صحبت از طبع کردهایم. طبع اصلیترین معیار در انتخاب خوراکیها است. خوراکیهای مناسب آدمها با طبع سرد در جاهایی با آدمها که طبع گرمی دارند، متفاوت است. جالب است بدانید که طبع انار ترش و شیرین نیز متفاوت است. لذا اشاره به طبع اصلیترین معیار برای بیان فرق خواص انار ترش و شیرین میباشد.
طبع انار ترش و شیرین چگونه است؟
طبع انار برای تمامی مزهها در فاز سردی قرار دارد. به این ترتیب هر نوع انار با هر مزهای یک درجه سردی را همراه خودش دارد. حالا برخی انارها طبع معتدلی دارند و توانستهاند خودشان را در مرز سردی تا گرمی نگه دارند و برخی دیگر از انارها به طور کامل بازی طبع خود را در حالوهوایی سرد ادامه میدهند. این تفاوتها از مزه انار معلوم میشود. کافی است یک دانه از انار میل کنید تا متوجه حجم طبع آن در فاز تندی از سردی تا رسیدن به اعتدال ملایم را حدس بزنید.
طبع انار ترش سرد است و هر اندازه انار ترش تر باشد، این طبع سرد تندتر است. تا جاییکه مصرف آن برای آنها که سرد مزاج هستند، توصیه نمیشود. اما مصرف چنین انار سرد مزاجی برای آنها که طبع گرمی دارند، مفید است. حتی گفته شده که گرم مزاجان با مصرف انار ترش چهرهای شادابتر و سرزندهتر دارند.
اگر از مزهی ترشی به سمت مزهی شیرینی حرکت کنیم، از حجم سرد مزاجی انار کاسته میشود. انار ملس طبع کاملاً معتدل رو به سردی دارد. اما انار شیرین توانسته تا در بازی طبعها از مرز سرد مزاجی عبور کند و اندک گرمی در طبع معتدل ایجاد نماید. اما در کل حتی شیرینترین انارها هم رگههایی از طبع سرد شده در حالوهوایی معتدل دارند. لذا حتی مصرف انار شیرین به مقدار زیاد برای سرد مزاجها مناسب نیست. ولی گرم مزاجها میتوانند از این میوه هر اندازه که مایل باشند، میل کنند. حالا که به طبع انار از مزههای ترش و شیرین عبور کردیم، بهتر است تا تأثیر این طبع شناسی را در تفاوت انار ترش و شیرین بررسی کنیم.
طبع انار شیرین و تأثیر آن در بدن
همان طور که گفتیم، انار شیرین طبع معتدلی دارد. با این حال مصرف زیاد آن باعث سردی میشود. مصرف زیاد این انار نفخ میآورد. اما باعث تحریک قوای جنسی خصوصاً در آقایانی که طبع گرم دارند، میشود. طبع معتدل انار شیرین باعث باز شدن رگهای خونی و افزایش جریان خونرسانی بدن میشود. برای تقویت کبد خوب است و چهره را جوان میسازد.
طبع انار ترش و تأثیر آن در بدن
همان طور که گفتیم، طبع انار ترش سرد و خشک است. انار ترش قابض است و میتواند باعث ایجاد یبوست شود. اما مصلح این طبع سرد و خشک انار ترش، عسل، گلاب و گلپر میباشد. استفاده از گلپر همراه انار متداول است. زیرا علاوهبر ایجاد مزه در تعادل طبع سرد میوه نیز مؤثر است.
البته طبع سرد انار ترش فوایدی نیز دارد. مثلاً این میوهی سرد مزاج به شدت ادرارآور است و برای دفع سموم بدن در ناراحتیهای عفونی مناسب است. در عین حال باعث کاهش حرارت معده میشود. به این ترتیب مصرف انار ترش در هضم غذا مؤثر است. چرا که گرمی معده اگر چه باعث هضم سریع غذا میشود؛ اما مشکلاتی ایجاد میکند که میتوانیم با استفاده از مصرف انار ترش از حجم این مشکلات بکاهیم. انار ترش در آرام نگهداشتن قلب و کاهش حرارت خون نیز تأثیرگذار است.
طبع انار ملس و تأثیر آن در بدن
علاوهبر مزه های انار با مزههای ترش و شیرین، یک مزهی دیگر هم وجود دارد که ما آن را به عنوان انار ملس میشناسیم. انار ملس نه ترش است و نه شیرین؛ بلکه مزهی آن جایی میان ترشی و شیرینی مانده است. مزه انار ملس محبوب خیلیها است. طبع انار ملس در حد اعتدال قرار دارد. این انار از هر دو خواص انار شیرین و ترش به مقدار نه چندان غلیظ همراه خودش دارد.
جالب است بدانید که انار ترش و انار شیرین مصلح یکدیگر هستند. یعنی میتوانند تبعات طبع تند خود در سردی و یا گرمی را خنثی نمایند. در طب سنتی بارها توصیه شده است تا انار ترش و شیرین را با هم میل کنید تا طبع میانهرویی داشته باشید. حالا که از دنیای طبع انواع انار آگاه هستید، میتوانیم به بررسی هر کدام از طعمهای انار در مزههای ترش و شیرین بپردازیم. خیلی خلاصه میخواهیم ببینیم که انار ترش بهتر یا مصرف انار شیرین توصیه میشود؟
از انار ترش تا انار شیرین کدامیک بهتر است؟
در بیانی خلاصه از طبع انارهای ترش و شیرین و ملس گفتیم. حالا میخواهیم ببینیم که این انارها در مزههای ترش و شیرین، چه چیزهای دیگری در چنته دارند؟ خلاصه بررسی کنیم که مصرف انار ترش بهتر است یا مصرف انار شیرین توصیه میشود؟ تفاوت انار ترش و شیرین قاعدتاً در مزه آن است. اما این مزه از کجا آمده است؟ وقتی انار ترش و یا شیرین را میل میکنید، در واقع در حال خوردن ترکیباتی هستید که حالا مزهی ترش و یا شیرین دارند.
انار ترش خواص اسیدی دارد. این مزه ترش و جذاب انار از همین خاصیت کمرمق اسیدی آمده است. مقدار قند موجود در انار ترش خیلی کم است. لذا اگر بیمار دیابتی در خانه دارید، از انار ترش همراه گلپر استفاده کنید تا علاوهبر تعادل در قند خون از دفع سموم آن نیز بهرهمند شوید.
از فواید مصرف انار ترش در کنترل ویار خانمها میباشد. در عین حال برای درمان کهیر و خارش بدن مفید است. از طرفی لازم است بدانید که انار خواص چربی سوزی دارد و میتواند باعث دفع کلسترول بد خون شود. همه انارها چه از نوع ترش و شیرین از این خاصیت دارند. اما انار ترش در چربی سوزی و تقویت سیستم قلبی و عروقی خیلی بهتر و مؤثرتر از انار شیرین است.
در مقابل قند، وجه اصلی در تفاوت انار شیرین و ترش است. انار شیرین قند بالایی دارد که باعث میشود تا مصرف این میوه خواص سیر کنندگی داشته باشد. انار شیرین مقوی است. مقدار کالری این انار بالاتر از انار ترش است. ملین است و خاصیت نشاطآور دارد. مصرف انار شیرین برای آنها که زخم معده دارند، توصیه شده است. در عین حال مصرف زیاد آن برای آنها که طبع سردی دارند مناسب نیست. لذا توصیه میشود تا در هر صورت آدمها با طبع سرد، انار را با گلپر میل نمایند.
چگونه یک انار قرمز و شیرین را تشخیص دهیم؟
تفاوت انار ترش و شیرینی فراتر از خواص درمانی تا طبع آنها در مزه آنها خلاصه شده است. مزه انار ترش با مزه انار شیرین تفاوت فاحشی دارد. انار ترش با تمام خوشمزگی مناسب مصرف خام به شکل میوه دان شده نیست. کمتر کسی است که از خوردن دانههای ترش انار لذت ببرد. عموماً این دانههای ترش را برای تهیه انواع محصولات انار مانند رب انار و یا ترشک انار استفاده میکنند. اما انار شیرین داستانی کاملاً متفاوت دارد. همه ما از خوردن خام دانههای شیرین انار سیر نمیشویم. انار شیرین محبوب همگان است و هر کسی دوست دارد تا در حین خرید این میوه با دانههای سرخ، آبدار و البته کاملاً شیرین مواجه باشد.
اما چگونه یک انار قرمز و شیرین را تشخیص دهیم؟ ما که نمیتوانیم در محل مغازه یک دانه انار را شکافته از سرخی دانههایشان تا مزهی شیرین آن اطمینان داشته باشیم. یک جورهایی باید با حدس و گمان انار را از مغازههای سطح شهر تهیه کنیم. اما خیلی هم ماجرای خرید انار دستانی توأمان با تصادف نیست. راهحلهایی وجود دارد تا بتوانید انار قرمز و شیرین و آبداری را تهیه نمایید. لذا توصیه میشود تا در هنگام خرید انار به نکات زیر توجه فرمایید.
- انار رسیده تهیه کنید. انار نارس قطعاً ترش است. البته ترشی انار نارس با ترشی اناری که مزهی ترش دارد، متفاوت است. انار ترش ذاتاً حتی پس از دانههای رسیده باز هم ترش است. اما انار نارس میوهای است که دوره رشد خودش را کامل طی نکرده است. انار کاملاً رسیده دانههای شیرینی دارد. اناری که ظاهر گردی دارد، انار نارس است. اما ظاهر انار رسیده فرمی برآمده به حالتی مربعی شکل دارد.
- هر اندازه انار سنگینتر باشد، دانههای آبدارتری دارد. اناری که در حجم، مقدار سنگینی بیشتری دارد را تهیه کنید. این انارها حسابی آبدار هستند و غالباً انارهای آبدار در دسته انارهای شیرین قرار میگیرند.
- انار با پوست سالم تهیه کنید. هر گونه لک و یا سوختگی پوست انار دلیل کافی است تا دانههای آن کیفیت خوبی نداشته باشد. پوست انار مرغوب کاملاً صاف و بدون هیچگونه لک، سوراخ و یا نرمی است. لک و یا سوختگی پوست انار دلیل آفتاب سوختگی است که باعث میشود تا دانههای انار خشک و سفید شوند. پوست نرم هم دلیل پوسیدگی و گندیدگی و یا کهنگی دانههای انار است.
- اناری تهیه کنید که پوست آن چند طیف رنگی داشته باشد. مثلاً رنگ پوست انار آمیخته با سرخی و سفیدی در سایه روشنی از قهوهای سیر و یا صورتی کمرنگ باشد. این انارها دانههای شیرینی دارند.
- انار با کلاهک کاملا سالم تهیه کنید. وقتی رشتههای داخل کلاهک انار ریخته باشد، انار کهنه است و خیلی نمیتوانید به مزهی تازه دانههای آن دلخوش باشید. از طرفی با کاوش دقیق کلاهک انار میتوانیم از سلامت آن نیز مطلع شویم. اگر داخل کلاهک انار سیاه است، مطمئن باشید که آن انار کرم خورده است.
- انار با پوست نازک که به راحتی توسط چاقو برش میخورد، تهیه کنید. انار نارس پوستی ضخیم دارد که به سادگی توسط چاقو برش نمیخورد. در عین حال ترک برداشتن پوست انار معیار خوبی برای رسیده بودن آن است. انارهای رسیده سطح پوستی شکسته و یا ترک شده دارند. اما توصیه میشود تا انارهایی که سطح پوست آنها خیلی ترک برداشته و دانههای آن نمایان است را تهیه نکنید.
- انار با پوست شفاف و روشن دانههایی قرمز و شیرین دارند. این معیاری نسبی است. اما اصولاً هر چه سطح پوست انار روشنتر باشد، احتمالاً دانههای آن شیرین هستند.
تفاوت انار ترش و شیرین از مزه تا طبع آنها گوناگون است. قاعدتاً انار شیرین محبوبتر و معروفتر از انار ترش میباشد. در سطح فروشگاههای شهر نیز از همین انارهای شیرین تهیه خواهید کرد. اما وقتی هدف شما تهیه محصولات انار باشد، قاعدتاً انار ترش دست توانمندتری دارد. از انار ترش بهتر میتوانید برای تهیه رب انار، ترشک انار و یا مربای انار و… استفاده کنید. با این وجود عمده تفاوت انار شیرین و ترش در طبع شناسی آنها است. جاییکه با طیف عمیقی از طبع سرد تا طبعی معتدل مواجه هستید. فرق خواص انار ترش و شیرین نیز تماماً در همین طبع شناسی آنها نهفته است.
2 اظهار نظرات
خیلی زیادی داری کش میدی تفاوت انار ترش و شیرین دیگه اینهمه صغری کبری چیدن نداره اره داداش فهمیدیم اطلاعات شما در مورد انار فوق بشری هست 🤯
سلام و ارادت، ممنون از کامنت شما