غذاها با حضور چاشنیها و یا همان سسها خوشمزهتر میشوند. سس نوعی خوراکی تکمیلی است که همراه برخی غذاها استفاده میشود. عموماً برای خوردن غذاهایی که دستور طبخ خشک دارند، از حضور انواع سس برای خلق مزههایی متنوعتر استفاده میکنند. سس انار (Pomegranate sauce) یکی از بهترین سسهای کاملاً طبیعی و البته سنتی است که طعم غذاهای شما را دگرگون خواهد کرد.
سس انار مزهای ترش و شیرین در حد فاصل طعمی ملس شده دارد. مزهای دلفریب که از همین حالا وقت خواندن این مقاله انتظار چشیدن آن را میکشید. البته قرار است در این مطلب از طرز تهیه سس انار (How to prepare pomegranate sauce) با چند روش اصولی و چندین نکته مفید صحبت کنیم. در نهایت این شما هستید که باید سس انار طبیعی با آن طعم جذاب خود را در محیط خانگی تهیه کنید و با آن غذاهایی جذاب مانند اکبر جوجه را تدارک ببینید.
طرز تهیه سس انار خانگی (How to make homemade pomegranate sauce) تقریباً ساده است. مراحل تهیه این سس خوشمزه خیلی شبیه مراحل تهیه رب انار است. با این تفاوت که در افزودنیها برای مزهسازی و همچنین مقدار غلظت آب انار دست بازتری داریم. خلاصه اگر به دنبال خلق مزههایی جذاب از دنیایی ترش و شیرین شده هستید، در این مطلب تا انتها همراه ما باشید تا به مراحل طرز تهیه سس انار بپردازیم.
مواد لازم برای آماده کردن سس انار
برای تهیه سس انار دستورهای متنوعی وجود دارد که همگی آنها به دنبال مزهسازی متفاوت اما جذابی هستند. در این مطلب سعی میکنیم تا به دستورهای متنوع طرز تهیه سس انار اشاره کنیم. اما در دستور اصلی و البته ساده سس انار نیاز به مقداری آب انار و اندکی شکر داریم. برای این منظور مواد زیر را با نسبت قید شده تهیه کنید.
- آب انار به مقدار یک لیوان
- شکر به مقدار یک قاشق غذاخوری
حالا هر اندازه قصد تهیه سس انار بیشتری دارید، به نسبت هر لیوان آب انار بیشتری که تهیه میکنید، از شکر اضافهتری نیز استفاده کنید.
مراحل طرز تهیه سس انار خانگی
- مرحله اول: در اولین قدم نیاز به آب انار تازه داریم. پس توصیه میکنیم تا خودتان دست به کار شوید و از دان کردن انارها و سپس استفاده از میکسرها و مخلوطکن های آشپزخانه آب انار کافی را تهیه کنید. اگر هم حوصله این کار را ندارید، میتوانید آب انار طبیعی را از فروشگاههای مناسب تهیه نمایید. دقت کنید که برای درست کردن سس انار نمیتوانید از آب انار بسته بندی شده کارخانهای استفاده کنید.
- مرحله دوم: اگر خوش حوصله بودید و آب انار مورد نیاز را خودتان تهیه کردهاید، حالا لازم است تا از یک صافی برای خالص کردن آب انار استفاده کنید. به هر صورت نباید هیچ مقدار از پوست و یا هسته و حتی تفاله انار در آب انار باشد. دقت کنید که اگر چه در طعم سازی سس انار دست بازی دارید، اما در نهایت این طعم خود انار است که مزه نهایی سس انار را میآفریند. به این ترتیب با انار ترش و شیرین ملس مزه به سس انار در چنین طعمهایی میرسید. پس در هنگام خرید انار تا مراحل آبگیری دقت کنید که با چه طعمی سر و کار دارید.
- مرحله سوم: برای طعم سازی سس انار خود آماده شوید. اگر چه مزه دانههای انار طعم اصلی شما را میسازند؛ اما این طور نیست که دیگر نتوانید مزه نهایی سس انار خانگی خود را تغییر دهید. شما میتوانید با اضافه کردن شیرینیها و یا ترشیها مزه سس انار را دگرگون کنید. مثلا میتوانید با اضافه کردن اندکی آب زرشک به آب انار طعم نهایی را به ترشی بیشتری بکشانید. اما برای شیرین شدن مزه نهایی سس انار بهتر است از مقداری شکر استفاده کنید. اضافه شدن شکر به آب انار ترش، مزه ملس میآفریند که کاملا مناسب تهیه سس انار برای اکبر جوجه است.
خرید رب انار خانگی با بهترین قیمت ❤️ 100% اصل و محلی
سس انار برای مرغ مانند اکبر جوجه تفاوت چندانی با سس انار برای سالاد ندارد. فقط در مقدار غلظت و اندکی مزه سازی متفاوت هستند. معمولاً سس انار برای اکبر جوجه مزه ترش و شیرین شده یا همان ملس شده را تداعی میکند. اما در تهیه سس انار برای سالاد به دنبال مزههایی ترشتر هستیم. مگر آنکه سلیقه شما به سمت شیرینی تمایل داشته باشد که در این صورت قطعاً علاقه دارید تا سس انار خانگی شیرینتری را تهیه کنید.
- مرحله چهارم: در این مرحله پس از طعم سازی باید از حرارت برای غلیظ شدن سس انار استفاده کنیم. آب انار طعم دار شده را در داخل ظرفی با حجم مناسب ریخته و آن را روی حرارت ملایم اجاق گاز قرار میدهیم. هر اندازه ابعاد ظرف شما بزرگتر باشد، آب انار در مدت زمان کوتاهتری غلیظ میشود. اما در بزرگ بودن ظرف احتیاط کنید. استفاده از ظرف خیلی بزرگ باعث ته گرفتن آب انار حین غلیظ شدن میشود. در هر صورت باید حین حرارت دادن مخلوط آب انار را حسابی هم بزنید و نگذارید تا ته بگیرد. در صورت ته گرفتن بخشهای سوخته را از آب انار خارج کنید. این بخشهای سوخته و سیاه شده باعث تلخ شدن سس انار شما خواهد شد.
- مرحله پنجم: حرارت دادن را تا وقتی ادامه دهید که غلظت آب انار در حدود نصف غلظت رب انار شود. البته شاید از غلظت رب انار اطلاع نداشته باشید. به هر صورت غلظت سس انار رقیقتر از غلظت رب انار است. رب انار فرمی شیرهای مانند دارد. اما غلظت سس انار شبیه به آبی سنگین شده است. واقعا نمیتوانیم در بیانی نوشتاری مقدار غلظت سس انار را تشریح کنیم. اما به هر حال همگی شما با انواع سس سر و کار دارید و قطعاً از مقدار غلظت آنها میدانید. با یک حساب سرانگشتی اگر یک لیوان بزرگ آب انار را برای مدت ۳۰ دقیقه تحت حرارت ملایم بجوشانید، احتمالاً به مقدار غلظت مناسب سس انار رسیدهاید.
- مرحله ششم: طرز تهیه سس انار خانگی شباهت زیادی به طرز تهیه رب انار دارد. با این تفاوت که حالا باید مدت زمان حرارت دادن را کوتاه کنید. سس انار در مدت زمان کوتاهتری به نسبت رب انار تهیه میشود. البته اگر این حرارت دادن را ادامه دهید و غلظت آب انار را بیشتر کنید، قاعدتاً به رب انار میرسید. اما ما به دنبال تهیه سس انار هستیم. پس از آنکه غلظت سس انار در حد مناسبی رسیده است، ظرف را از روی حرارت بردارید و بگذارید تا در گوشهای از محیط خانه به حال خودش خنک شود.
- مرحله هفتم: سس انار تهیه شده را در ظرفهای کاملا استریل شده و شیشهای نگهداری کنید. بهتر است ظرفهای سس انار را داخل یخچال بگذارید. اما در هر صورت اگر ظرف شما کاملا استریل شده باشد و در داخل آن هوایی محبوس نشده باشد، ماندگاری سس انار زیاد است. برای استریل کردن ظرفها نیز از آب جوش استفاده کنید. کافی است هر ظرف شیشهای را برای چند دقیقه در داخل آب جوش رها کنید تا کاملاً استریل شده مناسب نگهداری از سس انار خانگی شما باشند.
روشهای متنوع برای درست کردن سس انار خانگی
آنچه گفتیم مراحل پایه برای درست کردن سس انار است. سس انار تهیه شده با این روش کاملا مناسب مرغ و سالاد و حتی اکبر جوجه میباشد. اما هستند سرآشپزهایی که ماجرا را اندکی توسعه دادهاند تا به مزههای جذابتری از این سس اصیل و سنتی برسند. برخی روشهای جذاب از طرز تهیه سس انار به قرار زیر هستند.
- ترکیب سس انار با رب گوجه فرنگی: برای تهیه این سس انار جذاب از رقیق کردن رب انار استفاده میکنند. البته برای حجم دادن و ایجاد رنگ جذابتر از رب گوجه فرنگی کنار رب انار استفاده میکنند. مقداری تمر هندی را با ۱.۵ لیوان آب مخلوط کنید. سپس از صافی عبور دهید و آن را در رب انار رقیق شده به همراه رب گوجه فرنگی اضافه کنید. میتوانید از نمک و دیگر ادویهها برای طعم سازی نهایی سس انار استفاده کنید. در نهایت نیز با اضافه کردن شکر و یا آبلیمو دست بازی برای خلق مزههای ترش و شیرین دارید.
- ترکیب سس انار با نشاسته ذرت: در این روش از نشاسته ذرت برای غلیظ سازی و طعم سازی آب انار استفاده شده است. مقدار کمی نشاسته ذرت را به همراه کره تفت دهید. سپس آب انار را به آن اضافه کنید. در حین اضافه شدن آب انار مخلوط را حسابی هم بزنید تا نشاستههای تفت داده شده گلوله نشوند. حالا میتوانید از شکر و یا آبلیمو و حتی آب زرشک برای مزه سازی نهایی استفاده کنید. این ترکیب تهیه شده از آب انار مزه دار را روی حرارت ملایم اجاق گاز تا غلیظ شدن قرار دهید. سس انار خانگی جذاب شما تهیه شده است.
- مزه سازی سس انار با روغن زیتون و عسل: اگر به دنبال خلق سس اناری شیرین و ملس شده هستید، میتوانید از عسل به جای شکر استفاده کنید. عسل طعم شیرین جذابتری را میآفریند. مقداری رب انار را با استفاده از روغن زیتون رقیق کنید. سپس از عسل برای مزه سازی سس انار استفاده کنید. میتوانید به ترکیب نهایی مقداری سرکه سفید، سس خردل و حتی فلفل نیز اضافه کنید. در نهایت سس انار خانگی و ساده شما تهیه شده است که کاملاً مناسب انواع خوراکیها مانند مرغ و سالاد و حتی اکبر جوجه میباشد.
سخن آخر درباره طرز تهیه سس انار خانگی:
سس انار چاشنی جذاب از آشپزی سنتی ایرانی است. این سس خوشمزه کاملاً طبیعی و سالم مزه نهایی غذای شما را دگرگون میسازد. خصوصا میتوانید از سس انار برای اکبر جوجه استفاده کنید. اکبر جوجه غذای جذاب رستورانی است که حالا با هنر تهیه سس انار بخشی از دستور غذایی خانگی شما خواهد شد. طرز تهیه سس انار ساده است. یا باید حوصله کنید و آن را با حرارت دادن و غلیظ کردن آب انار تهیه کنید و یا اینکه باید خوش ذوق باشید و با رقیق کردن رب انار در طعمهای گوناگون تهیه نمایید. خلاصه دست شما در طعم سازی برای انواع سس انار باز است و این ماجرای خوشمزه در نهایت سادگی تهیه خواهد شد.
منبع: seriouseats